Категории

После 10 години во ропство ова куче и се радува на слободата

Ова кутро куче било врзано за ланци цели десет години. Неготово ропство заврши кога сосема случаен поминувач застанал да го погали. Кога ја сфатил ситуацијата, немал срце да го остави така, па ги извадил ланците и го пуштил на слобода.

Сопственикот на Расти, името на кучето, тврдел дека тоа е насилно и дека напаѓа, но после многу убедување го предал на ослободувачот. Тоа не остави никого рамнодушен-неговите чекори кон слободата се непроценливи.

Прегледи:
495
Објавено на:
22.03.2017