Категории

Прашања кои никогаш не смеете да ги поставите на првиот состанок

Првите состаноци можат да бидат доста стресни, што е разбирливо затоа што не знаете дали личноста со која се состанувате ќе ви се допадне.

Тука е и прашањето – што ако нема хемија? Што ако разговорот едноставно не тече и биде досадно?
Затоа е важно добро да се подготвите и да знаете кои прашања или теми треба да ги избегнувате.

Овие прашања дефинитивно не смеат да најдат на првиот состанок:

-Како заврши твојата претходна врска?
-Зошто си сингл?
-Признај, од каде си навистина?
-Со колку особи си имал/а секс?
-Колкава ти е платата?
-Мислиш дека нашата врска има иднина?
-Кој е твојот најголем блам?
-Дали сакаш да имаш деца?
-Дали те привлекувам?
-Кој е тој твој згоден пријател?

Некои на првиот состанок ќе зборуваат за своите омилени теми и потполно ќе го игнорираат соговорникот. Што значи, поставувајте прашања за кои ќе откриете повеќе за вашиот соговорник.

Само држете се понастрана од експлозивните и премногу лични теми како што се политиката, религијата и парите.

Прегледи:
559
Објавено на:
19.06.2020