Категории

Психолог открива како да дознаете што другите мислат за вас

Дали некогаш сте се запрашале дали вашите пријатели навистина мислат дека сте досадни? Психологот Кимберли од САД неодамна сподели видео на Тик Ток во кое раскажа кои се трите најчести знаци со кои пријателите тивко можат да ви кажат дека не ве сметаат за интересна личност. 

Првиот знак, вели тој, е ако престанат да ви поставуваат прашања. Таа објасни дека луѓето кои се фалат со својот живот и не им поставуваат прашања на другите за тоа што им се случува, често ги нервираат тие луѓе.

„Вашите пријатели обично престануваат да поставуваат прашања затоа што само сакаат да престанете да зборувате за конечно да споделат што се случува во нивните животи“, рече Кимберли.

Уште еден знак дека сте здодевни луѓе е, вели, ако кога ќе се пронајдете, покрај прашањето „што има ново“, ве прашаат „исто како и секогаш?“. Тие велат дека го прават тоа затоа што очигледно сте склони секој пат да им ги кажувате истите работи за вашиот живот. Психологот објаснува и дека пријателите можеби мислат дека не сме заинтересирани да истражуваме нешто ново и затоа ништо ново не ни се случува.

Третиот знак, според психолозите, е и најлошиот знак дека некој мисли дека сте досадни; ако веќе никаде не те викаат. – Доколку постојано ги отфрлате сите планови што ги смислуваат вашите пријатели затоа што не ви оди најдобро, тие сигурно мислат дека сте многу досадна личност. По некое време, на луѓето им здосадува постојаното одбивање, па можевте да забележите дека вашите пријатели се оддалечуваат повеќе од вообичаено и дека навистина веќе не ве вклучуваат во своите планови – заклучила таа.

Прегледи:
357
Објавено на:
13.06.2022