Категории

Сакајте ги родителите додека стареат, како што ве сакаа тие вас додека растевте

Кога родителите ќе остарат, сакајте ги додека стареат, како што ве сакаа и тие вас додека растевте. Дозволете им да разговараат со вас, дури и ако ги повторуваат веќе раскажаните приказни, имајте исто трпение и интерес како тие за вас додека бевте мали и им раскажувавте нешто…

Нека уживаат со своите пријатели како што некогаш ви дозволуваа вам да уживате… Нека уживаат во разговорот со внуците бидејќи ве гледаат вас во нив…

Нека се чувствуваат добро, пуштете ги да живеат меѓу предметите кои ги прателе цел живот, бидејќи би пателе кога би им ги уништиле деловите од нивниот свет…

Пуштете ги да погрешат, бидејќи и вие сте грешеле и никогаш не ви се исмејувале додека ве исправале…

Пуштете ги да живеат и обидете се да ги усреќите на последниот дел од патот кој им останал,

Пружете им рака како што ви пружале тие вам кога сте ги правеле првите чекори.

Почитувај ги своите мајка и татко, за да те благослови Бог и долго да поживееш на земјата…

Прегледи:
2042
Објавено на:
30.11.2021