Таг:, , , , , , ,

Дури и во најмрачните мигови од вашиот живот од другата страна изгрева нов ден

Но тој мрачен период не значи дека ќе трае засекогаш. Можеби веќе премногу долго сте...

Успешните луѓе имаат план но оставаат простор и за чуда, затоа што веруваат дека животот знае подобро!

Каде што има празна страница, има простор за чуда. Велат дека интелигентните луѓе секогаш...

„Не ги прифаќам твоите навреди, нека ти припаѓаат тебе!“ – Мудра приказна

Ако ти мене ми донесеш подарок, а јас не го прифатам, на кого тој подарок и понатаму му...

Ако барате СРЕЌА само за себе, нема никогаш да ја пронајдете – Но ако се грижите за другите да бидат среќни, таа ќе дојде многу побрзо!

Учител во школото донел балони и ги замолил децата да ги понесат и на нив да ги напишат...

Уморна сум да велам ВО РЕД на нешта кои воопшто не се во ред

Во ред е да се каже НЕ. Во ред е да се каже НЕ МОЖАМ. Во ред е да се каже ТОА НЕ Е ВО РЕД. Во ред е...

Користете ги зборовите за да создавате, а не за да уништувате

„Ако бараме најмал заеднички содржател на сите човечки проблеми, конфликти, војни, повреди...

Моќта на зборот „НЕ“ – Зошто не треба да се плашите да го изговорите

Ништо не може да ни го уништи животот како кога велиме Да, а всушност мислиме Не. „НЕ“ е...

Во душата на секој човек се борат два волци – Но кој победува?

Во душата секој човек води своја битка. Како борба помеѓу два волка. Во душата на секој од...

Грижи се за себе – Му го должиш тоа на своето тело!

Никој друг нема да го направи сето тоа наместо тебе – Грижи се за себеси! Те гледам како...

Храброста е одлука која треба да ја донесеш сам, а не нешто кое доаѓа преку ноќ!

Храбро чекори напред, дури и тогаш кога твоите коленици се тресат и чувствуват страв,...

Не дозволувај да те плаши нечиј студ – Нека нив ги плаши твојот оган

Не плаши се од нивната негатива, нека тие се плашат од тебе. Некои луѓе едноставно се како...

Единствениот луксуз кој треба да си го дозволиш е да живееш живот каков што ти сакаш

Во удобни чевли и боја на ружи која ти се допаѓа или воопшто без шминка. Јади она што го сакаш,...

Не губи време за реагирање на туѓите критики!

Совети од светскиот бестселер „Мал прирачник за животот“ Џексон Браун е авторот на...

Само оние кои имаат нешто кое не може да се купи ниту да се продаде – ја откриле вистинската среќа

Луѓето кои ја откриле тајната на среќата се оние со бесконечно големо срце и душа – Затоа...

Бурите во животот не се појавуваат за да уништат, туку за да го избистрат нашето небо

Кога во нашиот живот ќе почнат да беснеат бури, дури тогаш почнуваме да го цениме сонцето кое...

Вљубете се во животот и тој ќе ви возврати со иста мера

Побрзајте да живеете, времето на овој свет на сите ни е ограничено. Искористете го најдобро...

Не сте се родиле за да им удоволувате на другите – Престанете да се грижите што мислат за вас

Програмирани сме на тој начин да учествуваме во толпата и да се фокусираме на креирање на...

Направи го твојот живот толку прекрасен што нема да посакаш да го замениш со нечиј друг

Наместо да размислуваш за тоа со кого би го сменил својот живот, направи го твојот живот...

Мораш да научиш сам да го носиш теретот на својот животот

Некои тешкотии во животот не доаѓаат за да не скршат, туку за да ни покажат колку всушност не...

Подоброто утре им припаѓа на оние кои работат на себеси и својот успех

Таквите луѓе одлучиле да тргнат во потера по се што посакуваат од животот и нема да се смират...