Категории

Сите интелигентни жени ја имаат оваа прилично непријатна навика

Истражувачите од Универзитетот во Рочестер откриле во една студија (која го проучувала однесувањето) дека има една работа што интелигентните жени особено често ја прават. И тоа не одговара на многу добро воспитување.

Кој е знакот на натпросечната интелигенција кај жените?
Одвреме-навреме упатувате рафални пцовки во напад на бес? Секоја чест! Тогаш спаѓате во натпросечно интелигентниот дел од женската популација. Имено, истражувањето покажало дека интелигентните жени почесто пцујат и зборуваат едноставни зборови од оние кои имаат понизок коефициент на интелигенција.

Пцуењето е добро и за фитнес
Друга студија покажа дека пцуењето може да ја подобри – верувале или не – кондицијата. Меѓу другото, може да ја зголеми издржливоста.

Инаку, постојат некои други претпоставки засновани на научни истражувања. На пример, жените со голем задник се поинтелигентни – барем така тврдат американското истражување на Универзитетот во Питсбург и Универзитетот во Калифорнија.

За потребите на истражувањето биле испитани когнитивните способности на околу 16.000 жени – односно перцепција, внимание, меморија, учење и решавање проблеми, креативност, планирање и ориентација.

Прегледи:
422
Објавено на:
31.10.2021