Рецептот на рускиот научник, професорот Христо Мермеско, многу луѓе го претставуваат како револузионерен лек за рак.
„Тоа е храна за лекување на целиот организам, а ракот во таков организам се повлекува“, вели тој во своите предавања.
Тајната е наводно дека оваа мешавина ги чисти крвните садови, го лечи срцето, го обновува имунитетот, го чисти црниот дроб и бубрезите. Таа, исто така ја подобрува активноста и меморијата на мозокот, штити од инфаркт и води кон лекување на оние кои претрпеле мозочен удар. Многу луѓе велат дека ова е најдобрата алатка против сите видови рак.
Состојки:
– 15 свежи здрава лимони
– 12 глави на свеж лук
– 1 кг домашен мед
– 400 г пролетни житни култури (млада зелена пченица)
– 400 гр свежи ореви
Подготовка на пченицата: Ставете 400 гр пченица во сад со сварена вода. Оставете да отстои, најдобро преку ноќ. По 10-12 часа, исчистете ја пченицата низ чиста газа и добро измијте.
Во тава, оставете ја пченицата да стои 24 часа. После тоа, ќе добиете пченица со должина од 1-2 милиметри.
Подготовка на лекот: Измелете ги заедно пченицата, оревите и исчистениот кромид. Измелете 5 лимони со кора, и измешајте се заедно. Од останатите 10, земете го само сокот и измешајте го со остатокот од смесата додека смесата не стане хомогена.
Додајте мед со дрвена лажица, а потоа сервирајте во стаклени садови. Нека стојат 3 дена во фрижидерот, па потоа може да почнете со конзумација.
Примена: Оваа храна се зема 30 минути пред појадок, пред ручек, пред вечера и пред спиење. Ако го употребувате за лекување на рак, земете една до две лажици на секои 2 часа.
Професорот Мермерски вели дека рецептот гарантира здравје и долг живот, и лекување на рак, свежина на телото, младост и енергија.
„Производот ги содржи сите потребни витамини, минерални соли, биоактивни материи, протеини, јаглени хидрати и растителни масти. Затоа и ја подобрува оперативната ефикасност на сите внатрешни органи и жлезди, која го задржува телото здраво, но, исто така, води кон целосно лекување од рак“, вели тој.