Таг:, , , , , , , ,

Ако денот го започнувате со позитивни мисли, животот ќе ви стане подобар

Формулата за среќен живот е доста едноставна Алберт Ајнштајн ова го нарекувал најважниот...

Кога животот ќе стане тежок, биди на себеси најдобар пријател

Никој друг нема да ви биде поголема поддршка од вие самите! Зошто ни е толку лесно да...

Зошто некои луѓе имаат повеќе среќа во животот од другите? – Во што се крие тајната?

Дали некогаш сте погледнале некого и сте помислиле: „Тој е толкав среќник, има пари, долга...

Заповеди на успешните луѓе – Нешта кои тие ги постигнуваат додека другите спијат

Исходот на твојот живот е управуван од твоите принципи. Стивен Ковеј ги објаснува...

6 совети кои морате да си ги дадете на себеси во овој миг

Често се поставуваат прашања кои совети човек би си ги дал на самиот себеси во младоста. И...

Ти од минатото треба да биде твоја конкуренција – Ти од иднината треба да биде твој херој

Лесно е да мислиш дека се натпреваруваш со другите луѓе.. Всушност, ние сме израснати да...

Стравот нема да ти донесе успех – На другата страна од несигурноста стојат убавите нешта

Премногу е високо, може да се повредиш, може да е длабоко.. И да, сите тие нешта се точни, но...

Секој нов ден треба да го започнуваш со овие мисли

Кога еднаш ќе ги прифатиш и почнеш да ги применуваш овие нешта, ќе забележиш колку твојот...

Како да ја привлечете среќата? – Мал ритуал кој ќе направи да ви се остварат сите желби

Сите посакуваме да ни се остварат сите наши желби и планови, а благодарение на овој дневен...

Како побрзо да станете успешни? Совети кои можат да ви помогнат да го насочите вашето патување кон успехот

Ние обично сакаме да ги добиеме работите што ги сакаме брзо. Од губење на тежината до...

Да бидеш храбар, значи понекогаш да не си и да не се срамиш да го признаеш тоа

Значи да бидеш искрен спрема себеси и да не се лажеш кога нештата не се добри.. Да бидеш силен...

За оние денови кога неможеш да станеш од креветот – Направи го тоа за идниот себе

Никогаш не знаеш кога тој еден мал зрак ќе се претвори во блескава светлина. Секогаш кога ќе...

Писмо до сите оние кои се борат во животот

Писмо посветено до секој од вас „Знам дека е тешко. Знам колку боли да бидеш добар со сите и...

Кои се 4 клучни работи за успех?

Успехот доаѓа во различни форми, и во различно време. Успех е она кое што Вие, во Вашиот живот,...

Започни да веруваш на начинот на кој твојот живот се одвива

Престани да размислуваш премногу околу тоа како ќе се одвиваат нештата, наместо тоа започни...

Тајната е во тоа да ја пронајдеш среќата за себеси – Не среќата според критериумите на другите

Едно од најважните нешта за кои во животот никој не те учи е тоа дека понекогаш можеш да...

Во животот исполнувај ги само сопствените очекувања – Не оние кои другите ги имаат за тебе

Немој да дозволуваш очекувањата и мислењата на другите луѓе да влијаат врз твоите одлуки....

Од денес започни да велиш „Да“ само на нештата за кои вистински го мислиш тоа

Денес одлучи да спрестанеш да велиш „Да“ на луѓе и ситуации кои не ти донесуваат ништо...

Промената во животот е неопходна за да се чувствуваш задоволен со себеси

Немој да се задоволуваш со ништо кое не те исполнува и не те прави среќен. Било да е работата,...

Не застанувај сѐ додека не го пронајдеш она кое ќе буди надеж во тебе

Тогаш ќе бидеш вистински задоволен со себеси и ќе се чувствуваш како да припаѓаш и да си дел...