Категории

Тиркизниот пат до мермерните пештери во Чиле

Кога ќе се уморите од секојдневиот живот и работа, оставате се и одите да го истражите светот? Да, сите тоа би сакале, но верувајте некои тоа го прават.

Chris Hillary оставил се и тргнал на пат, ја сменил досадната работа и станал фотограф, а сега живее авантуристички живот. Патот го однел накај Јужна Америка, а желба му било да ги види мермерните пештери на Чиле.

Првично, пештерите му се виделе обични, воопшто не биле тоа што очекувал, тоа што го гледал на фотографии, но работите полека се смениле. Патувајќи низ нив и фотографирајќи го секој момент дошол до неверојатната крајна цел која ни ја пренесува преку неговите фотографии.

Chris-Hillary_OnTheRoad_001-1050x700

Chris-Hillary_OnTheRoad_002-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_003-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_004-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_005-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_006-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_007-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_008-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_009-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_010-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_011-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_012-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_013-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_014-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_017-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_018-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_019-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_020-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_021-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_022-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_030
Chris-Hillary_OnTheRoad_035-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_036-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_038-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_041-1050x700
Chris-Hillary_OnTheRoad_052-1050x700

Images © Chris Hillary

Read more: http://www.wherecoolthingshappen.com/road-turquoise-chile-marble-caves/#ixzz4GIzhcOai