Категории

За летен одмор скокнете до Пелион, рајската убавина од мега популарниот филм Мама Миа

Успешниот филм на Холивуд и Универзал Студиос со прекрасните песни на АББА и неверојатните актери, Мама Миа беше снимен во Грција-на Скопелос, Скијатос и Пелион. 

Основното снимање беше направено на Скопелос ( Капелата на Агиос Јоанис во Кастри, плажата Кастани, поглед од куќата на островот Глистери, Амарантос Агнонтас, Милија, град Скопелос итн.) Во август и септември 2007-тата година (снимањето траеше 7 дена , но подготовките траеа повеќе од 3 месеци).

Снимањето исто така беше направено во истиот период и повеќе од 3 дена во Скијатос, а познатите актери, продуценти и други соработници уживаа во убавините на Скиатос толку многу пред како што по снимањето.

Места на снимање 

Местото каде што снимањето беше направено во Скијатос е старото пристаниште до Бурци (сцената со бродот на почетокот на филмот) и местото каде што се движат за да го фатат бродот што ќе ги пренесе до соседниот остров Калокаири (Скопелос ).

Сите приморски продавници мораа да ги прилагодат своите фасади и маси и столови за да потсетуваат на некое претходно време, а тоа беше нешто што сите го правеа со радост, додека многу домородци учествуваа во снимањето заедно со други посетители.

Снимањето исто така беше направено во Агиос Николас, од каде Аманда Сејфрид го испрати писмото за покана на сите 3 кандидати татковци на нејзината свадба.

Во Пелион снимањето беше направено во текот на 2 дена во пристаништето Нтамухари (каде што сцената од островот завршува во Глистери на Скопелос), долу во пристаништето на песната Dancing Queen и каде Мерил Стрип нурка од пристаништето!

Факт е дека Скопелос, Скиатос и Пелион одлично го надополнуваа филмот со своите природни убавини, но исто така и продуцентите, актерите и другите соработници ги засакаа местата и луѓето.

Нема да верувате но и вие може да се најдете баш тука, како овие славни ѕвезди и да ги доживеете овие рајски убавини. За тоа секако се грижи Флај Туризам со својата понуда за одмор за летото што ни доаѓа!

Значи, резервирајте на време и имајте добар одмор, заедно со позитивниот дух на филмот Mamma Mia, на секогаш живиот и добар дух на Пелион!

 

За сите останати понуди и повеќе информации на Флај Туризам, посетете ја нивната веб-страница www.flyturizam.com 

Прегледи:
664
Објавено на:
02.05.2018