Категории

Драга жено, никогаш не прифаќај љубов со половина срце!

Немој да прифаќаш љубов поради која ќе се чувствуваш шупливо и празно однатре само затоа што секогаш му ги даваш своите делови нему.

Немој да прифаќаш љубов која не те исполнува до крај со желба и страст. Немој да прифаќаш љубов која не е урамнотежена.
Знам дека го сакаш и сакаш да останеш со него. Остануваш затоа што сакаш да веруваш дека тој е повеќе од тоа. Сакаш од него да ја извлечеш онаа страна која ја покажувал кога си го запознала. Сакаш да ги срушиш неговите ѕидови затоа што сакаш да те пушти внатре потполно.
Можеби тој ти дава најмногу што може, но тоа не би смеело да ти биде доволно.
Некои луѓе сакаат посилно и подлабоко и тоа не лошо нешто. Тоа едноставно значи дека би требала да бидеш со некој кој може да те сака подеднакво како што ти сакаш и би требала да бидеш со некој кој ќе те сака подеднакво длабоко.
Треба да бидеш со некој поради што ќе се чувствуваш задоволно во секој поглед затоа што вашите срца ќе бидат компатибилни во длабочина.

Мислам дека знаеш дека љубовта и врските се повеќе од ова, немој да прифаќаш личност поради која не чувствуваш пеперутки во стамокот само затоа што се плашиш дека ќе бидеш сама и се плашиш да живееш без никого. Застрашувачко е да заминеш од оној кој го сакаш, но понекогаш е потребно.
Понекогаш заминувањето е најдоброто што можеш да си го направиш на себеси.
Ти треба некој со кого ќе можеш да вибрираш позитивно, некој кој ќе те инспирира да бидеш подобра и да правиш подобро. ТИ треба некој кој ќе дели сличен поглед на животот, а знај дека таква љубов можеш да пронајеш.
Најтешкиот дел е заминувањето. Веројатно ќе се чувствуваш осамено, но самата ќе почнеш да се исцелуваш себеси.
Ќе пронајдеш љубов и страст во необични места и ќе сретнеш некого кој ќе ги сака сите двоите длабочини. Ќе сфатиш колку заслужуваш. Ќе доживееш љубов каква што посакуваш, а не ја добиваш.
Напуштањето непотполна љубов е тешко, но заслужуваш да се чувствуваш вредна за вистинската љубов, затоа што ти си тоа.

Прегледи:
501
Објавено на:
20.01.2022