Таг:, , , , , , , , ,

Твоите чувства не се нешто од кое треба да се срамиш и да го сокриваш

Твоите чувста се нешто вистинско и прекрасно. Не треба да се срамиш да ги искажеш дури и ако...

Не можеш да им се допаднеш на сите и тоа е всушност она кое те прави посебен

Можеби нема да бидеш сечија „шолја чај“, и не ни мораш да бидеш. Чајот не се извинува никому...

Нека твојата најголема цел во животот биде таа да бидеш човек од која извира светлина

Да бидеш како оние луѓе кои кога ќе ги здогледаш те обзема некаква топлина и едноставно...

Заљубувањето не е толку едноставно колку што изгледа – Тоа не се случува преку ноќ

Вистинската љубов нема никаква врска со паѓањето. Не „паѓаш“ во љубов, тоа не е нешто кое...

Животот е премногу краток за да се заљубуваш во луѓе кои не те сакаат со целото свое битие

Немој да прифаќаш комфорт, немој да се задоволуваш со просечна љубов. Сакај експлозивно....

Чекај ја својата епска љубов и немој да се задоволиш со ништо помалце

Немој да се плашиш да чекаш за својата епска љубов. Можеби ќе потрае, и ќе чекаш подолго...

Дај му време на твоите рани да зараснат  – Оздравувањето не се случува преку ноќ

Треба да знаеме дека за да се приспособиме е потребно време и тоа е тежок процес.  Ова е само...

За херојските срца кои се секогаш тука за да им помагаат на другите

Потсети се себеси дека не мораш секогаш да изгледаш силно. Потсети се дека можеш да бидеш...

Не се задоволувај со ништо помалку – Вака изгледа вистинската љубов

Заљуби се во некој кој нема да направи да чувствуваш дека си личност која не може да биде...

Искажувањето на чувствата не е слабост – Само храбрите го умеат тоа

Искажувањето на другите колку се специјални за тебе не е нешто кое треба да те направи...

Не можеш да ги затвориш портите на вистинската љубов, таа секогаш го има вистинскиот клуч

Далечноста и сокривањето на своите чувства нема да те запрат да ја пронајдеш личноста која...

Дали сте во потрага по вистинска љубов и дали ја барате на погрешно место?

Уверението дека сами не сме комплетни, совршени и дека сами не можеме да ја оствариме...

Бидете во близина на оние луѓе кои во вас будат само добро

Чувајте ги оние луѓе кои во вас будат човек кој сака да создава добро Ретки се оние луѓе кои...

Не дозволувајте вашиот внатрешен глас да стане вашиот најжесток непријател

Вашиот внатрешен глас понекогаш може да биде и вашиот најголем непријател. Кога еднаш ќе...

Не барајте да ја здогледаат вашата внатрешна убавина оние кои ја изгубиле својата

Тие не гледаат на другите луѓе како на човечки суштества, туку како на пиони на шаховска...

Не плашете се да останете сами – плашете се да сте сами и кога сте со некој друг

Она што е најважно е по тој пат да не се изгубите себеси и да не дозволите стравот од...

Во ова ќе се пронајдат сите оние кои го слушаат само своето срце

Вие сте како феникс, додека не изгорите. Кога ќе изгорите, се издигнувате од пепелта и...

Премногу чувствителните луѓе се посебни и поседуваат редок дар

Премногу чувствителните луѓе се доста осетливи но и привилегирани во исто време: Можат да го...

Не ја барај твојата друга половина, таа не постои!

Не убедуваат дека сме половини, дека не сме целосни. А тоа е најголемата измама, затоа што вие...

Давајќи им ја премногу на оние кои не ја заслужуваат, си должиш себеси – љубов!

Си должиш љубов себеси, си му ја дал на оние кои воопшто не ја заслужуваат. Си должиш време...