Категории

(ФОТО) Запознајте ја мачката Суки – Таа е најслатката авантуристка

Откријте ги сите авантури на оваа преслатка мачка

Бенгалската мачка Суки живее со своето семејство во Канада, но таа не е само обичен домашен миленик, туку и вистински авантурист.
Иако е стара само година дена, веќе од третиот месец на својот живот таа е во движење. Со своите сопственици патува, се качува на бродови или жичари, а сите експедиции се забележани со прекрасни фотографии на друштвените мрежи.
Покрај сето тоа, таа е и главо лице и модел за слики, календари и разгледници на својот бренд “Suki the adventure cat”.
Мачката Суки може да се пофали со милион следачи а како и успева во тоа, ќе откриете во продолжение.

Бенгалските мачки изгледаат како оние од дивината, ги прасат прекрасни шари кои потсетуваат на леопард, тие се особено енергични и активни, а просечната тежина им е од 6 до 8 килограми.
Суки обожава да игра и да поминува време на свежиот Канадски воздух покрај езеро и планини. Најлудото патување кое оваа мачка го имала е тоа што одела без носење околу 4 километри заедно со своите сопственици.