Категории

Како растенијата во нашиот дом влијаат врз нашето здравје?

Растенијата што ги чуваме во нашиот дом освен што служат како декоративни елементи, истите имаат и значително влијание врз нашето здравје:

  • Некои истражувања откриваат дека растенијата имаат директна поврзаност со намалувањето на стресот и крвниот притисок.
  • Растенијата имаат влијание врз подобрувањето на нашето расположение.
  • Истражувањата покажуваат дека додека имате растение и на работното место, вие ќе бидете многу посконцентрирани и попродуктивни.
Прегледи:
81
Објавено на:
25.03.2024