Категории

Луѓе-херои кои успешно ја имаат преживеано битката со Ковид-19

2020 е тешка година за сите. И, крајот на пандемјата не е ни блиску. Моментално има 33.6 милиони потврдени случаи на Ковид-19 низ светот, а пред неколку дена прагот на смртта се качи на 1 милион.

Неодамна објавивме дека пандемијата е и фигуративен, но и буквален кошмар за многу луѓе. За голем дел поради економска нестабилност, а за голем дел поради што го поминаа вирусот, или загубија драга личност од него.

Но, оваа статија е среќна статија. Овде ќе покажеме неколку херои на Ковид-19 – луѓе кои успешно ја поминаа битката со оваа тешка болест.

Оваа 103-годишна бабичка ја поминала болеста и си прославува со пиво.
This 103-Year-Old Lady Just Beat Covid-19 And Celebrated Her Victory With A Bud Light

Џој Ендрус, најголемата среќливка: Пред Ковид, преживеала пад на авион во Либија, обид за убиство од страна на нацистите, и рак на дојка.
Joy Andrews, The Ultimate Survivor: Before Covid, She Survived A Plane Crash In Libya, A Nazi Assassination Attempt And Breast Cancer

101-годишна бабичка која ги преживеала и Шпанскиот грип и Коронавирусот
A 101-Year-Old Nursing Home Resident That Survived Both The Coronavirus And The Spanish Flu

Доктор кој веднаш откако го прележал вирусот, се вратил да работи во Итна служба по 12 часа.
My Dad Is The Strongest Human I Know. Back To 12hr Days In ICU A Week After His Recovery From Covid

Најстариот преживеан случај од Ковид-19 – 104-годишен дедо
Oldest Man To Recover From Covid-19 At 104 Years Old

85-годишна старица која ја испраќаат дома по борба со Ковид
My Grandma Being Sent Home After Surviving Covid-19. She's 85

11 дена во болница, загубени 12 килограми. Овој 79-годишен човек конечно се одмара дома во Мадрид.
After 11 Hospital Days And Losing 12 Kg, My 78 Year Old Dad Is Home And Recovered From Covid In Madrid

6-месечно бебенце кое го поминало вирусот.
Cora Is 6 Months Old Now. And She Beat Covid-19! Super Baby

Бебе од само 16 дена кое го поминало вирусот.
16-Day-Old Baby Kobe Survived Covid-19

Првиот оздравен пациент од Ковид-19 во Модена, Италија, беше оваа 95-годишна бабичка
The First Recovered Covid-19 Patient In The Province Of Modena (Italy). She’s A 95 Year Old Grandmother

Оваа 95-годишна бабичка преживеала рак на дојка во 80-тите и Ковид-19 во 2020
Hero

Прегледи:
515
Категории:
Здравје
Објавено на:
01.10.2020