Категории

Ова се најскапите парфеми во светот!

За многу од нас парфемот претсавува додаток без кој никогаш не би излегле надвор, па дури и да се работи за обично пешачење покрај кеј. Цената на еден просечен парфем кај нас не е многу висока, па скоро сите можат да си дозволат еден.

Но, светските ѕвезди не мислат дека еден просечен парфем може да биде доволен за нив, имено, нив не им претсавува проблем да потрошат 1.000, 2.000 па дури и 1.000.000 долари за само едно шишенце парфем.

Погледнете ги светски најскапите парфеми:

 1. Baccarat les larmes sacrees de thebes – 1.700 долари
  Image result for baccarat les larmes sacrees de thebes

 2. Caron poivre – 2.000 долари
  Image result for caron poivre

 3. Ralph lauren notorious – 3.540 долари
  Image result for ralph lauren notorious

 4. Chanel no 5 parfum grand extrait – 4.200 долари
  Image result for chanel no 5 parfum grand extrait

 5. Ellipse jacques fath – 5.000 долари
  Image result for ellipse jacques fath

 6. Clive christian number 1 – 5.500 долари
  Image result for clive christian number 1

 7. Royal arms diamond edition – 23.000 долари
  Image result for royal arms diamond edition

 8. Guerlain idylle baccarat – lux edition – 40.000 долари
  Related image

 9. Clive christian imperial majesty – 215.000 долари
  Image result for clive christian imperial majesty

 10. DKNY golden delicious – 1.000.000 долари
  Image result for dkny golden delicious