Категории

Се шират гласини дека Apple ќе создава свои Apple наочари за надградена/виртуелна реалност

Се шират гласини дека Apple ќе создаде наочари со коишто ќе можете да бидете во виртуелна или надградена реалност.

Ова сѐ уште не е докажано дали навистина ќе се случи, но со развојот на технологијата, шансите за овој проект стануваат сѐ поголеми.

Наочарите ќе имаат кабел со којшто ќе можат да се полнат и батеријата би траела до околу 6 часа.

Самите наочари луѓето ќе можат да ги контролираат со гестови, движења и зборување.