Категории

Стојте понастрана од негативни луѓе и ќе видите како вашиот живот комплетно се променува

Не живеам секогаш во тишина, но секогаш живеам за тишина.Тој мал момент е се само не мал момент. Има нешто чудесно во полнењето на батериите од само еден поглед во далечина. Погледнете го светот од кој бегате, има нешто прекрасно во случајната средба со добрите луѓе. Ставете ги коцките на вашето постоење. Одморете си ја душата. Тие ве учат да не се грижите за нештата кои не се ваши и да ги оставите да ве одминат.

Животот е таков, некогаш деновите се убави, некогаш помалку убави. Но, сите тие се подеднакво вредни, затоа што твојот живот вреди. Без разлика колку удари и повреди сте добиле, од блиски и далечни луѓе, без разлика колку малку пати сте слушнале дека некој ве сака и сте почувствувале нечија почит, не се откажувајте. И не кажувајте дека животот не е добар. Научете да ја држите главата подалеку од негативни мисли и негативни луѓе. И ќе видите дека светот одеднаш станува подобро место, а животот подобар живот.

Прегледи:
588
Објавено на:
20.11.2021