Категории

Уметник од Бразил создава неверојатни портрети користејќи ги дрвјата како коса

Урбанизмот и природата изгледаат како спротивни нешта, но тоа не е секогаш така. Понекогаш, доколку се употреби имагинацијата, може да се искомбинираат толку совршено што резултатот ќе биде вистинско ремек-дело. 

Бразилскиот уметник Фабио Гомес Триндаде создава улична уметност која ве остава без здив. Тој е познат по создавањето прекрасни портрети на жени и девојки, толку детални што нема да може да престанете да ги гледате, а дрвјата ги користи наместо коса.

Погледнете за што станува збор.