Категории

Урнебесно: Орангутан со наочари стана хит на интернет

На социјалните мрежи кружи видео од зоолошката градина, кое е смешно. Имено, една жена ги испушти очилата за сонце додека посетуваше зоолошка градина во Индонезија.

Наочарите паднаа во просторот каде живеат орангутаните, па мајмунот со младенчето ги пронајде. Реакциите за овој моден додаток беа урнебесни – женскиот орангутан многу добро знаеше што да прави со нив. Таа веднаш ги стави очилата на нејзините очи како секогаш да ги носела.

На младенчето исто така му се допаднаа, но мајката не сакала да му дозволи да ги допре. Кога им беше здодевно, таа ги смени очилата за храна, фрлајќи ги преку оградата, а за возврат доби уживање.