Категории

Жените кои ја имаат оваа особина се МОЌНИ и НЕПОБЕДЛИВИ

Една од највредните особини што може да ги има една личност е секако самодовербата. Личноста која има самодоверба знае да ги искористи своите таленти, да ги истакне своите способности, да го постигне она што го сака.

Психологот Михаил Лабковски смета дека самопочитта е поврзана со самољубието – тогаш човекот не се сомнева во неговата уникатност и шарм. Високата самодоверба победува се!

Која е причината за ниската самодоверба и како да се надмине
На пример, вие сте шармантна жена со долги нозе, убави трепки, сини очи, но имате комплекс дека носот ви е преголем. Без разлика на убавината што ја поседувате, таа не ви дозволува да заблескате во полн сјај поради недостаток на самодоверба. Се фокусирате на нешто што мислите дека е негативно и не забележувате колку сте навистина вредни и посебни.

Рускиот психолог Михаил Лабковски тоа го објасни со следниот пример: Ако на своите деца ги печете највкусните колачи на светот, однесете ги на плажа, читајте им пред спиење, зборувајте англиски во вторник, кинески во среда и француски во сабота, но. поради некоја причина се сметаш за лоша мајка (на пример, некој од околината те нарекол така) и живееш со постојано чувство на вина за непегланите кошули, губиш многу. Бидете непотребно незадоволство, перфекционизам, страв од неуспех, наместо да уживате во придобивките од родителството и живата љубов.

Сакајте се себеси, обидете се да ја разбудите и зачувате таа љубов.

Практикувајте го ова, одобрувајте, простувајте, препуштете се на себе и не се споредувајте со другите.

Прегледи:
292
Објавено на:
05.07.2022