Категории

Знаци кои покажуваат дека сте многу поинтелигентни отколку што мислите

Љубопитноста, помеѓу другото, е особина на доста интелигентните луѓе затоа што нивниот начин на размислување е многу по суптилен, што значи дека се заинтересирани за откривање на нови нешта и личен развој.

Сте посетувале музичко училиште
Свирењето на музички инструмент помага во развојот на детето. Една студија тврди дека еден месец изучување на музички ноти може да му помогне да децата помеѓу четвртата и шестата година, значително да ги подобрат своите резултати на тестовите и да им го олесни учењето.

Имате витка фигура
Студијата од 2006 година, открва една интересна поврзаност – што нечиј струк е поширок, пониски се неговите когнитивни способности. Спрема другите истражувања, 11-годишните деца кои имаат лоши резултати на тестовите ќе развијат тромавост на 40 години. Голема е веројатноста дека нивните попаметни врскици ќе тежнеат кон подобро образование и ќе изгледаат многу поздраво.

Сте биле доени со мајчино млеко
Научниците од Велика Британија и Нов Зеланд проучувале околу 3000 деца и откриле дека оние кои биле доени од своите мајки добиле повисоки бодови на тестовите од оние кои не биле.

Сте сакале да читате уште како дете
Се сеќавате дека сте сакале да читате уште од детството? Големи се шансите дека сте многу паметни, особено ако вашата љубов спрема книгите започнала уште кога сте биле многу мали.

Често се грижите
Што повеќе студии докажуваат дека луѓето кои постојано се грижат околу некои нешта, се поинтелигентни од оние кој се во „лер“. Тоа може да се објасни на тој начин дека секогаш размислуваат за можните последици и се обидуваат да се осигураат дека нема да доживеат неуспех.