15 работи кои треба да им ги кажете на вашите деца

Неколку важни работи што треба секое дете да ги слушне од своите родители!

Децата ја апсорбираат енергијата на родителите и многу учат од нив. Кога ги воспитувате децата се плашите да не згрешите па затоа ги задржувате вистинските емоции во вас наместо да им ги покажете.

Многу важно е да имате искрен и отворен однос со своите деца. Поради своите обврски и недостаток на време, многу родители не им даваат доволно емоции и искрен совет на своите деца.
Одвојте време да им кажете на вашите деца колку ги сакате и да ги научите да покажуваат чувства и да се борат за нив. Овие се само некои важни работи што треба вашето дете да ги слушне од вас.

 • Благодарен сум што те имам и многу сум горд на тебе.

 • Твоите зборови имаат смисла и имаш одлични идеи.

 • Горд сум што сум ти родител и не мора да бидеш совршен за да те сакам.

 • Твоето мислење е многу важно за мене, и ти си ми најважен.

 • Ти си сакан и јас верувам во тебе.

 • Ова семејство не би било исто без тебе, многу ми значиш.

 • Имаш право и можеме да направиме како ти што ќе кажеш.

 • Многу ми помагаш, ме правиш среќен родител и ја сакам твојата креативност.

 • Не плаши се да бидеш свој, бидејќи можеш многу работи да промениш.

 • Сакам да го гледам светот со твоите очи затоа што е супер да се биде креативен.

 • Им се восхитувам на твоите пријатели бидејќи се среќни што те имаат.

 • Верувам во тебе затоа што знам дека ќе го направиш најдобриот избор.

 • Кога си среќен и јас сум затоа што ме правиш подобра личност, секогаш биди си свој.

 • Ти простувам затоа што секој од нас прави грешки.

 • Добро ти оди, ако не успееш утре можеш повторно да се обидеш.
Коментари

[fbcomments]