Категории

Аутистично момче детално ја нацртало картата на светот само врз основа на својата меморија

Аутизмот е комплексно и малку разбрано пореметување поради кое ауистите имаат потешкотии при комуницирањето и социјализацијата, но од друга страна понекогаш доаѓаат до израз некои други способности и таленти кои ги поседуваат. Професорка од Њујорк го земала својот син кој има аутизам во својата училница. Тој се качил на столче и детално и прецизно ја нацртал картата на светот врз основа на својата меморија.

Еден од нејззините студенти го фотографирал овој извонреден подвиг, а таткото ја објавил фотографијата.