Категории

Чекај го оној кој ќе се заљуби во твојата скршена насмевка – И ќе стори се за да ја поправи!

Дали знаете кога сте успеале во животот? Кога луѓето се добри со вас. Кога не гледаат во часовникот, забораваат што се случило. И тие не размислуваат за тоа што ги чека и што треба да биде. И кога нема ништо во вашиот разговор што создава грч, предизвикува вина или внесува некое чувство на инфериорност. Тука сè е јасно, едноставно и на место. Ова се ретки луѓе. Многу ретки. Ја совладале уметноста на живеење. И нема да ве прашаат ништо ако се чувствувате мизерно после тоа прашање.

Има луѓе кои прават да се чувствувате добро. Едноставно, тоа се луѓето кои можат да го направат тоа. Не филозофираат, не заматуваат, нема сомнежи. Со нив откривате дека имате крилја. И сакате да се борите за вредни работи. Затоа што така се борат. И секогаш би ја сакал таа блискост со нив. И со нив заборавате на злото, неправдата, зависта, љубомората. Затоа што ве свртуваат кон добри работи. Тоа се луѓе кои се насмевнуваат на животот и животот ги насмевнува. Тоа се непроценливи луѓе.

Прегледи:
424
Објавено на:
24.01.2022