Таг:, , , ,

Петгодишното момче Тони со ампутирани нозе собра 1 милион фунти за болница пешачејќи 10 километри на ортопедски помагала

Момчето кое користи ортопедски помагала пропешачи 10 километри и успеа да собере 1 милион...

Сите на крајот ќе стигнеме онаму каде што припаѓаме

Затоа не плашете се од своите одлуки нити од резултатите кои ќе ги донесат. Сите во животот...

Дури и во ова мрачно време постои светлина од другата страна

Среќата секогаш се крие зад аголот, најчесто таму каде што не погледнуваме. Дури и во вакво...

Не се стреми кон совршенство – Реалноста е многу поубава

Не мораш секогаш да ги задоволуваш туѓите очекувања, а и не треба.  Немој да бидеш премногу...

Верувај во личноста во која полека се претвораш

Учиш како да прифатиш каде се наоѓаш и дека секогаш можеш да заминеш од нештата кои не ти...

Твојата вредност можеш да ја одредиш само ти

Колку книги си затворил и си почувствувал топлина околу твоето срце… Ако сакаш да ја...

Ценете ги малите нешта – Најчесто тие не се толку мали колку што мислиме

Понекогаш треба едноставно да одмориме од животот и да уживаме во малите нешта кои не...

Искажувањето на чувствата не е слабост – Само храбрите го умеат тоа

Искажувањето на другите колку се специјални за тебе не е нешто кое треба да те направи...

Сите падови во минатото те направија борецот кој си денес

Си ги преживеал сите рушевини, сета штета која ти била нанесена, распаѓањето на твоите...

Скршеното срце заздравува побрзо отколку што мислите

Да, и колку да звучи клише, поминува многу побрзо отколку што си мисли, само понекогаш ти се...

Со секој нов ден се раѓаш повторно, стануваш нова личност

Ти не си ти од вчера и со секој нов ден можеш да станеш подобра личност. Остави го зад себе...

Совети за среќен почеток на денот – Како да го направиш посебен

Мали совети за позитивен почеток секој ден  -Доколку си се разбудил со некое лошо чувство и...

Се додека си жив – има надеж и сè е возможно

Важно е само едно, додека твоето срце чука се може да се промени, имаш безброј шанси и надеж...

„Еден ден ќе сакаш повторно, ти ветувам!“

Еден ден ќе сакаш повторно, а тоа ќе биде љубов која никогаш нема да те повреди, затоа што...

Барај луѓе кои ќе те натераат да се вљубиш во животот

Луѓе кои гледаат души наместо тела. Луѓе кои повеќе чувствуваат отколку што зборуваат. ...

Еден ден ќе зажалиш за тоа што си толку суров кон себеси

 Што би било ако еден ден се разбудиш и имаш 65 години или 75 и сфатиш дека си пропуштил многу...

Цени ја различноста кај луѓето како што ги цениш различните цветови

Што би било ако на светот постоел само еден вид на дрво или цвет? – Што би било ако сите сме...

Нема да ги добиете нештата кои ги посакувате, туку нештата кои ви се вистински потребни

За добрите нешта е потребно време и најдобро е да се не побрзува ништо во животот.. Сите ние...

Твојата среќа е твоја одговорност – Престани да се грижиш за нештата кои не можеш да ги контролираш

Немој да се грижиш за нештата кои не можеш да ги контролираш. Престани да се држиш за болните...

Твојот ден зависи од твоите мисли – Како да го започнеш позитивно

Мали совети за позитивен почеток секој ден  -Прави го она кое сакаш да правиш и сметаш дека...