Категории

Детална анализа на карактерот и одлуките во кариерата според месецот во кој сте родени

Месецот во кој сме родени ни кажува многу за тоа кои би требало да бидеме. Одредувањето на карактерот на луѓето според месецот на раѓање редовно се користи во нумерологијата, па научниците и статистичарите откриле дека тој може да влијае во многу области, од одбраната кариера, па сè до однесувањето на еден човек.

„Месецот во кој сте родени може да има големо влијание низ вашиот живот. Колку долго ќе живеете, колку сте високи, колку добро ви оди учењето, индексот на телесна тежина, колку е веројатно да добиете некоја болест… сето ова на некој начин е поврзано со времето од годината кога сте се родиле“, вели Расел Фостер, научник од Оксфорд.

Епа ајде, пронајдете го вашиот месец и погледнете ја деталната анализа на вашиот карактер…

Јануари

Ако сте родени во јануари, вашиот владејачки број е 1. Вие сте независни и родени лидери. Имате потреба да се истакнете и сте познати по вашата креативност, генијалност и способноста да направите нешто да се случи. Бидејќи сте харизматични, луѓето ве следат без многу прашања. Најверојатно водите потрадиционален живот од другите.

Особини на личностите родени во јануари

Тврдоглави, амбициозни и сериозни. Обожаваат да учат и да бидат учени. Никогаш не ги гледаат мааните и слабостите на луѓето. Трудољубиви и продуктивни. Паметни, уредни и организирани. Знаат како да ги направат другите среќни. Тивки се, се додека не се возбудени или напнати. Воздржани. Полни со љубов и верни. Сакаат деца. Имаат одлични социјални способности. Внимателни се со парите и многу успешно раководат со нив.

Што велат научниците за нив?

Луѓето родени во јануари, статистички имаат поголеми шанси да развијат Алцхајмерова болест, Кронова болест и епилепсија. Научниците претпоставуваат дека причината за ова е тоа што тие се изложени на помалку сончева светлина во првите месеци од нивниот живот. Ова може да предизвика пречки во развојот, како и да ги направи поподложни на одредени болести.

Февруари

Ако сте родени во февруари, бројот 2 има најголемо влијание кај вас. Вие сте силни емпати. Врските ви значат многу и ќе го потрошите поголемиот дел од вашиот живот барајќи ја вистинската личност. Исто така, многу е веројатно да станете депресивни доколку не ја најдете вистинската личност за да ја љубите. Може да ви биде тешко да се задоволите со самите себе. Луѓето родени во овој месец обожаваат да се грижат за другите и се одлични родители.

Особини на личностите родени во февруари

Ја сакаат реалноста и апстрактното. Интелигентни и паметни. Променливо однесување. Атрактивни. Тивки, срамежливи и скромни. Искрени и лојални. Одлучни да ја постигнат целта. Сакаат слобода. Бунтовни кога се притиснати. Премногу чувствителни. Се лутат многу лесно, но не го покажуваат тоа. Амбициозни. Сакаат забава. Суеверни и забавни.

Што велат научниците за нив?

Овие луѓе многу е веројатно да станат уметници. Исто така се склони кон проблеми со спиењето. Причината за ова е тоа што луѓето родени во февруари повеќе ги сакаат вечерните часови бидејќи биле изложени на помалку светлина во нивните први месеци. Стандардното работно време можеби не е за нив.

Март

Ако сте родени во март, бројот 3 има големо влијание на вашиот живот. Многу често се наоѓате на вистинското место во вистинското време. Можно е да ви биде судено да бидете славни. Имате способност да заработите многу пари, но и да ги изгубите многу брзо. Можеби ви е тешко да останете во една врска бидејќи сте склони кон неверство. Исто така сте посклони кон зависности и пороци за разлика од другите. Имате тенденција никогаш да не пораснете, но ова е дел од работите што ве прават толку лесни за сакање.

Особини на личностите родени во март

Привлечни личности. Приврзани. Срамежливи и воздржани. Таинствени. Искрени и дарежливи. Сакаат мир и да им служат на другите. Лесно се нервираат. Ја ценат и ја возвраќаат љубезноста. Сакаат патување и сакаат внимание. Избрзуваат во одбирањето на партнер. Талентирани за музика. Имаат променливо расположение.

Што велат научниците за нив?

Луѓето родени во март имаат големи шанси да добијат астма. Научниците велат дека ова се случува бидејќи мајките имале недостаток од витамин Д, кој се активира со помош на сончевата светлина. Недостатокот на витамин Д исто може да го попречи развојот на мозокот, па овие луѓе може и да не бидат најдобри ученици. Најверојатно ќе градат некоја неконвенционална кариера, како таа на уметник.

Април

Ако сте родени во април, 4 е вашиот влијателен број. Може да ве гледаат како тврдоглави и импулсивни. Од друга страна, вие сте многу креативни и интелигентни. Вие сте роден лидер и сте многу амбициозни. Вашиот шарм ќе ви помогне да привлечете многу пријатели и љубовници во текот на животот. Треба да се потрудите да не ги оттргнувате луѓето од себе. Штом ќе намислите нешто, ништо не може да ве сопре во остварувањето на вашата цел.

Особини на личностите родени во април

Активни и динамични. Одлучни и брзи, но знаат и да зажалат. Привлечни. Сакаат внимание. Добри советници, пријателски настроени и сакаат да ги решаваат проблемите на другите. Храбри и бестрашни. Авантуристи. Љубезни и грижливи. Учтиви и дарежливи. Агресивни. Имаат добра меморија.

Што велат научниците за нив?

Луѓето родени во април е многу веројатно да станат алкохоличари. Повторно, недостатокот на сончева светлина е причината. Исто така се подложни на аутизам, депресија и на сезонско афективно растројство.

Продолжува на страна: 1 2 3

1 2 3

Прегледи:
1137
Објавено на:
04.04.2017