Категории

Детална анализа на карактерот и одлуките во кариерата според месецот во кој сте родени

Мај

Родените во мај се управувани од бројот 5. Изразувањето ви е многу важно и можеби сте талентиран музичар, актер или писател. Имате почит кон авторитетите и верувате во бракот. Вашите пријатели ви се поважни од сè и поминувате голем дел од времето во социјализирање. Сепак, одвреме-навреме имате потреба да бидете сами. Времето поминато во природа, сами, може многу да ви помогне за да воспоставите рамнотежа.

Особини на личностите родени во мај

Тврдоглави. Имаат голема мотивација. Остри мисли. Лесно се нервираат. Привлекуваат други и обожаваат внимание. Убави, и физички и психички. Не им треба дополнителна мотивација. Сакаат да сонуваат. Имаат бујна фантазија. Сакаат литература и уметност. Сакаат патување и не сакаат да бидат дома. Обично немаат многу деца. Вредни, со ведар дух.

Што велат научниците за нив?

Овие луѓе се склони кон дијабетес и глаукома. И ова има врска со изложувањето на светлина. Недостатокот на сончева светлина може да има влијание во разни фази од развитокот. Исто така, овие луѓе имаат понизок коефициент на интелигенција поради истата причина.

Јуни

Ако сте родени во јуни, бројот 6 владее со вашата судбина. Вие сте многу романтични, но и многу љубоморни. Исто така сте и одличен љубовник. Вашиот љубовен живот обично е многу комплициран. Кариера поврзана со креативност е најдобриот избор за вас. Вашата најголема слабост е озборувањето. И покрај тоа, вие сте многу добра и љубезна личност. Не сакате деца, но постарите роднини можат да ви значат многу.

Особини на личностите родени во јуни

Размислуваат долгорочно. Учтиви. Имаат многу идеи. Чувствителни. Се двоумат и може да одложуваат работи. Пребирливи и секогаш го сакаат најдоброто. Темпераментни. Интересни и со смисла за хумор. Разговорливи. Пријателски настроени. Лесно се спријателуваат. Брзо им станува здодевно. Тврдоглави. Ретко покажуваат емоции. Им треба повеќе време да преболат кога некој ќе ги повреди.

Што велат научниците за нив?

Најмногу Нобелови награди имаат добиено луѓе што биле родени во јуни. Тие конечно ја добиваат потребната светлина откако ќе се родат. Но, поради недостаток на светлина додека се во матката, можно е да имаат проблеми со видот.

Јули

Според нумерологијата, ако сте родени во јули, бројот 7 е вашиот владетел. Вие сте искрена личност. Се грижите за семејството и би направиле сè за да ги заштитите вашите врски. Може да бидете цинични и саркастични и малку осамени, што може да ги збуни оние кои се грижат за вас. Луѓето родени во овој месец можат да бидат ексцентрични, посебно во начинот на облекување и некои животни навики. Многу луѓе родени во јуни се генијалци, но исто така се чувствителни и склони кон депресија.

Особини на личностите родени во јули

Забавно е да се биде во нивно друштво, но понекогаш е тешко да ги разберете. Горди се на себе. Искрени се. Се грижат за чувствата на другите. Чувствителни се и внимателно ги избираат пријателите. Немаат тешкотии во учењето. Сакаат да бидат сами. Имаат тешкотии при создавање нови пријателства.

Што велат научниците за нив?

Имаат проблем со исхраната. Лесно се повредуваат, но им треба долго време да заздрават.

Август

Ако сте родени во август, вашиот владејачки број е 8. Вие се стремите да го гледате доброто во другите. Една од вашите слабости е проблемот со здравјето бидејќи работите многу. Често сте препознатливи по вашата способност да ги инспирирате другите. Многу лесно заработувате пари.

Особини на луѓето родени во август

Сакаат да се шегуваат. Привлечни. Храбри и бестрашни. Премногу дарежливи. Љубоморни. Внимателни. Брзо размислуваат. Сакаат да водат. Талентирани се за уметност, музика и одбрана. Романтичари. Сакаат да создаваат пријателства.

Што велат научниците за нив?

Луѓето родени во август е многу веројатно да имаат проблеми во училиште. Имаат 30 проценти поголеми шанси да бидат „обележани“ како проблематични ученици од страна на наставниците. Обично се помладите деца во класот, па имаат проблем да бидат во тек со предавањата.

Продолжува на страна: 1 2 3

1 2 3

Прегледи:
1134
Објавено на:
04.04.2017