Категории

Како да ги замените слатките со овошје богато со хранливи материи?

Повеќето од луѓето уживаат во благите работи, но ако само малку повеќе се фокусираме на природното благо, нашето тело ќе биде многу поздраво и поблагодарно.

Како да го внесеме овошјето во нашата секојдневна исхрана, а притоа да уживаме во истото?

  • Експериментирајте со различни видови на овошје. Пробајте нешто што не сте пробале, на тој начин ќе ви биде поинтересно и постојано ќе откривате нови вкусови.
  • Комбинирајте суво овошје со јаткасти плодови.
  • Направете шејкови од различни комбинации од овошје.
  • Додатете овошје во салатите, експериментирајте со нови рецепти.