Категории

Новогодишната желба на ова дете ќе ве трогне: Погледнете како изгледа неговиот список!

Секое дете во овој период од годината прави список на желби кои се надева дека ќе му ги оствари Дедо Мраз бидејќи бил добар преку целата година. Децата сонуваат да се разбудат со подарок под елката најдевајќи се дека токму таму го има она што го посакувале да го добијат. Но, немаат сите деца исти желби.

Фотографијата од списокот на желби на едно дете од Србија допре до срцата на многу луѓе на социјалните мрежи. Како и секое дете, неговата желба е да добие панда, птица, тротинет, тапани, но и една посебна желба која го наметнува прашањето: Колку е навистина безгрижно детството на денешните деца?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zelena učionica (@zelena_ucionica_) on


„Подобар живот за мојата мајка“, пишува на крајот на списокот. Колку тежина има оваа желба? За жал, денешните деца сѐ повеќе се грижат за своите родители бидејќи дојдоа некои други времиња.