Искористете ја сезоната на јаболки и направете го овој превкусен десерт.
Состојки:
- 600 гр јаболки
- малку цимет
- 750 мл млеко
- 3 пудинга
- шеќер за пудинг
- 2 лажици мед
- 2 ванилин шеќер за пудинг
- 1/2 кг кора
- масло
Подготовка:
Згответе го пудингот со шеќер и со ванилин шеќер и оладете го. Јаболките исчистете ги и изрендајте ги. Додадете 2 лажици мед и малку цимет. Плехот премачкајте го и ставете една кора, па друга и премачкајте ги со јаболки. На средина ставете го целиот пудинг и распоредете. Потоа повторно кора масло и јаболки. На секоја втора кора ставете јаболки. Завршете со две празни кори кои само ќе ги премачкате со масло. Исечете со остар нож на коцки и печете околу 50-55 минути на 180 степени. Истурете шеќер во прав.