Категории

Само кога ќе почнете да верувате во чуда тогаш тие и ќе се случат!

Со годините сфаќате една работа, подобро е кога ги слушате луѓето што е можно помалку. Тоа што го кажуваат нема никаква врска со тоа што го прават. Чувајте го вашиот мир не верувајќи во сешто, но сепак верувајте во чуда затоа што тие се случуваат. Кога ќе се откажете од она што луѓето ќе го кажат. Немојте да се жалите, да животот не е идеален, но не е нити таков каков што мислиш дека е. Има некое семе на добро во него и ќе се проникне само ако го негувате.

И оставете ги работите наоколу. Немате толку време да мислите дека можете да го промените светот, или другите луѓе. Имате доволно време да работите на себе. Да се ​​радувате на нешто денес. Да направите нешто убаво за некого, иако за тоа иако за тоа може да добиете нож во грбот, барем ќе знаете кој не е на ваша страна ,и кој само се преправал дека ви е пријател. Немате толку време да играте на картата жртва. Играјте на картата дека нешто убаво ќе се случи денес. И ќе биде така.

Прегледи:
375
Објавено на:
25.12.2021