Категории

Земјата некогаш била виолетова? 10 нешта кои, најверојатно, не сте ги знаеле за Земјата

Иако човекот ја истражува вселената, тоа не значи дека Земјата е целосно истражена и се разјаснети и утврдени теории за настанокот и развојот на истата во формата која ја знаеме денес. 

 

Некои нучници веруваат дека некогаш Земјата била виолетова, веројатно не сте ни знаеле дека длабоко во земјата има огромен океан, кој има три пати повеќе вода од онаа на површината. Сте знаеле ли дека гравитацијата не е секаде иста? Ова видео ќе ви открие некои од мистериите на Земјата и веруваме, ќе ве изненади.