Категории

Дајте му време на времето – Трпението победува сè!

Постои една стара поговорка која вели „Трпението победува сè“. 

Трпеливоста е најважната и најтешка лекција. Оние кои се неуспешни се откажале премногу брзо. Уште први првата препрека почнале да се сомневаат во своите способности и одлучле да се откажат. Успешните се оние кои и покрај сите предизвици тврдоглаво чекореле напред кон целта.

Трпеливоста не учи да донесуваме мудри одлуки и подобро да ги проценуваме нештата.

Постои една стара поговорка која вели „Трпението победува се“.
Кога во еден миг пред вашите очи се ќе почне да се руши, немојте да очајувате Се поминува, така и лошите случувања. Доколку му дозволите на времето да ви покаже зошто пред вас ги поставило тие искушувачки мигови, многу подобро ќе ја сфатите суштината на сите тие страдања.

Знајте дека за големите и вредни нешта е потребно многу време, ништо што е значајно не се случува преку ноќ. Дајте му време на времето!

Прегледи:
808
Објавено на:
08.06.2020