Категории

Секоја силна личност некогаш била на колена пред судбината но одбила да и се предаде

Секој пат кога ќе видите силна личност, запомнете дека зад неа стоеше кревко дете кое само требаше да се бори за она што го сака. Која многупати била повредена, напуштена и напуштена. Верувала во луѓето, но и многупати научила дека на крајот од таа вера останале само многу рани. Немојте да мислите дека зад нејзината насмевка сè е прекрасно и убаво. Има бури во кои таа многупати се заплеткувала, потонала, но повторно излегла на површина од почеток.

Секој пат кога ќе видите силна личност, запомнете дека и вие можете да бидете такви. Едноставно одлучувате да се борите и да не и се препуштите на судбината. Тоа е личност која во темните ноќи кога останала сама не си кажала: Јас сум сиромашна. Згора на тоа, стиснала заби и тивко прошепотила: „Ќе се обидам пак од почеток утре. Нема да дозволам да ме скршат оние кои немаат ниту образ, ниту карактер.“ Поминала низ сето она што и го наумил животот и решила да оди до крај. За себе, за оние кои ја сакаат. За доброто на оние што ги сака.

Прегледи:
436
Објавено на:
23.10.2021