Категории

Што за вас претставува СРЕЌАТА? – Тест кој открива што суштински ве исполнува

Што е среќа за тебе? Дали го гледате тоа во мали нешта или постојано ви бега? Направете го тестот и дознајте дали воопшто можете да ја препознаете..

Среќата е релативна затоа што секој од нас различно ја доживува. Некои го наоѓаат секој ден, во малите нешта, додека други го наоѓаат само во форма на големи нешта и потфати. Некои ја препознаваат среќата и уживаат во неа, други изгледаат како постојано да се измолкнуваат. Дали знаете како да ја препознаете? Одговорете на прашањата и дознајте!

1. За да ја пронајдете среќата..

А Правете го она што ве прави среќни
Б Решете ги сите ваши проблеми
В Бидете спонтани

2. Која од овие активности ве прават особено среќни?

АСпорт и нега на телото
Б Престој во природа
В Секс

3. Среќата е како …

АНасмевка
Б Дишење
В Само да размислам…

4. Што те прави среќен?

АХраброст
Б Возбуда
В Гордост

5. Како дете уживавте во …

А Слушање на приказните на бабите и дедовците
Б Лежејќи на тревата и гледајќи како облаците „пловат“ на небото
В Разгалување со родителите

6. Кога сте задоволни, чувствувате …

А Исполнето
B Здраво
В Забава

7. Како би било доколку секоја желба ви се исполни?

А по некое време ќе ми здодее
Б Животот би станал несериозен и површен
В Моето здравје би било нарушено бидејќи имам многу желби

Најмногу одговори под А: Блескање
Свесни сте дека среќата е важна и се трудите да ја направите нераскинлив дел од вашиот живот. Ако околностите понекогаш не ви помагаат, самите создавате можности и убави моменти. Сепак, не ја бркајте. Научете да бидете поопуштени.

Повеќето одговори под Б: Весела природа
Насмевката на вашето лице секогаш свети, за вас среќата е едноставна и природна, а се што треба да направите е да ги слушате вашите потреби и да ги исполните, без да ги загрозувате другите.

Повеќето одговори под в: Полуполна или половина празна чаша
На среќата и пристапувате од филозофска гледна точка. За вас тоа е мудрост, зрелост, вистина, правда, исполнување на соништата, реципрочна љубов, почит. Некогаш е добро, некогаш не, се работи за околностите. Од вас зависи како ќе ги доживеете.

Прегледи:
459
Објавено на:
11.12.2021