Категории

Верувајте дека имате се што ви треба – Бидете во мир со сè што е создадено за вас и тргнете по својот пат

Вие се познавате себеси многу подобро од кој било друг. Имате свои духовни водичи кои ве водат низ животот и се грижат за вас. Никогаш не кажувајте никому за вашите планови, желби и соништа. Верувајте дека имате се што ви треба. Бидете во мир со сè што е создадено за вас и тргнете по својот пат. Не брзајте со работите. Не сакате сè да се случи токму сега, во исто време. Бидете благодарни за моментот во кој живеете. Бидете мирни и не влегувајте во дискусии кои го нарушуваат вашиот внатрешен мир.

Никој нема да ве види со свои очи – дури ни сликата што сте ја создале не е реална. Ослободете се од потребата да им се покажете на другите во светлината на таа слика, кога овие луѓе го гледаат светот само со свои очи и им изгледа „вистински“ исто како вас. Не губете рамнотежа со објаснување. Не трошете енергија на зборови за да покажете и докажете некому дека не сте тоа што го виделе.

Работевте напорно за да стигнете таму каде што сте сега. Сте се откажале од многу во животот затоа што сте решиле да се посветите. Никој и ништо не е поважен од вашиот внатрешен мир – тие хармонични врски со неограничена интелигенција, со она што навистина сте. Ослободете се од моделите на однесување кои го контролираат начинот на кој се прават работите и бидете бестрашни.

Вашата слобода и поддршка доаѓаатод Создателот. Тие се безусловни и ви носат луѓе со слични вибрации. Не мора секогаш да сте во право и да ги убедувате луѓето кои сте. Кој се грижи? И дали навистина вреди да го изгубите она што е свето во вас поради некоја кавга, туѓото одобрување за вас како добра личност? Имате право на вашите чувства и тие би можеле да бидат вашиот највреден знак за да го покажете вистинскиот пат за вас. Имате право да кажете НЕ на шаблонот што ви се наметнува – шаблон кој треба да ви одговара, како „просветлен“ човек.

Имате право да се лутите, да заборавите, да бидете слободни, да ви е непријатно и да се залагате за она што е божествено во вас, за да можете да ги поштедите луѓето кои изгледаат како да имаат добри намери. Никому не правете услуга ако ја уништите вашата енергија и ја давате на оние кои се хранат со неа. Никој никогаш не успеал да ве промени, па тоа значи дека вашето присуство нема да промени никого. Не грижете се толку многу за другите луѓе, грижете се за себе.

Кажете благодарам за моментите на експлозивни ситуации, кога нешто поголемо од вас ве спасило од уште подлабоко тонење. Кажете ви благодарам што тоа се случи сега, а не во иднина, кога практично прегорувате обидувајќи се да бидете и да докажете нешто што не сте.

Кажете ви благодарам што направивте сè јасно како сончев ден, а ако не знаете како да продолжите сами, побарајте помош. Оддалечете се од изворот на болка, опкружете се со енергијата што ве воздигнува, молете се ситуацијата да се реши, препуштете ги вашите емоции на Универзумот и замолете го Создателот да ви посака добредојде таму каде што е вашиот ум. Извинете се. Простете си себеси и на другите за сите непријатни работи што сте си ги направиле еден на друг и продолжете понатаму.

Прегледи:
324
Објавено на:
28.11.2021