Категории

Ако знаете дека не сте против никого, можете да бидете сигурни дека оној горе е на ваша страна

Вечерта најдобро разбирате една работа. И така е минливо богатството, а убавината измамува. Затоа што на крајот на краиштата, не сте сигурни дали ќе се разбудите наутро. И тогаш што добивате од сето тоа? Што сте собрале толку ревносно и во што толку неизмерно инвестираvte? Во ништо. На крајот, тие ќе ве паметат само еднаш. Дали беше или не беше добар човек? Само за тоа. И како се чувствуваа луѓето до тебе? Колку си бил ветер во грбот на другите, а колку камен на сопнување?

Сега пуштете кој што кажал и кој е на чија страна. Ако знаете дека не сте против никого, можете да бидете сигурни дека оној горе е на ваша страна. И тој сака да успеете. И денес ги ставате вашите соништа на чекање. Немој повеќе да го правите тоа! Не животот толку денови колку што мислите дека има. Тие се ограничен број. И поминуваат пред да ги средиш сите работи со себеси. Треба да се живее во моментот. Опуштете се. Ќе почувствувате дека среќата тече од вашето битие повторно кога ќе престанете да се мачите со неа и кога ќе го прифатите животот таков каков што е.

Прегледи:
349
Објавено на:
27.10.2021