Категории

Фотографии кои ќе ви ја покажат моќта на насмевката

„Ги замолив да се насмевнат“ е името на мултикултурен проект на Jay Weinstein кој покажува колку лицето на човекот може да се промени со една едноставна и топла гестикулација – насмевката. 

Strangers6-768x554

„Нема имиња. Нема занимања. Нема потврдени религии или етничка припадност. Нема интригантни животни совети или срцепарателни анегдоти. Само човеково лице. Со и без насмевка.“-раскажува Jay Weinstein

Тој додава дека е воодушевен од реакцијата на овој проект. Повеќето од сликите се направени во Индија, а на неговиот профил има уште многу портрети кои преку насмевка емитуваат неверојатна позитивна енергија.

 

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers1-768x575

Hampi, Karnataka

Strangers2-768x579

Juhu, Mumbai

Strangers3-768x568

Tyrna Village, Meghalaya

Strangers4-768x1012

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers5-768x565

Kakshar Village, Gujarat

Strangers6-768x554 (1)

Bandra, Mumbai

Strangers7-768x580

Danda Village Jetty, Mumbai

Strangers8-768x572

Bagru Village, Rajastan

Strangers9-768x568

Kakhsar Village, Gujarat

Strangers10-768x572

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers11-768x558

Latikynsew Village, Meghalaya

Strangers12-768x947

Jagannath Puri, Odisha

Strangers13-768x996

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers14-768x571

Khonoma, Nagaland

Strangers15-768x589

Rar Village, Uttar Pradesh

Strangers16-768x573

Outside St Xavier College, Mumbai

Strangers18-764x1024

Kakhsar Village, Gujarat

Strangers19-768x555

Jagannath Puri, Oddisha

Strangers20-768x578

Danda Village Jetty, Mumbai

Strangers21-768x950

Juhu Beach, Mumbai

Strangers22-768x881

Pune Maharashtra, India

Strangers24-768x607

Barsana, Uttar Pradesh

Strangers25-768x992

Tyrna Village, Meghalaya

Strangers26-768x616

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers27-768x564

Kohima, Nagaland

Strangers28-768x877

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers29-768x577

Vrindavan, Uttar Pradesh

Strangers30-768x567

Juhu Beach, Mumbai

Strangers31-768x974

Images © Jay Weinstein

Read more: http://www.wherecoolthingshappen.com/20-powerful-photos-show-smile-can-change-humans-face/#ixzz4Fq07BYjg