Категории

Преслатки бебиња претставени во најпознатите уметнички дела

За Lindsay Walden фотографијата е начин на живот, еден нов свет кој апаратот и го отвара. 

Пораснала во семејство на фотографи, постојано била со мајка и во темната соба каде се развивале фотографиите, па не е чудно што фотографијата останала нејзина голема љубов.

Раскажува дека нејзината љубов со камерата особено процветала која го добила своето трето дете. Тогаш Lindsay го нашла својот правец и со нејзиниот апарат најесто фотографира трудници и бебиња. Еден од нејзините проекти е и бебиња во познати уметнички дела, а секако неможе да изостанат и бонус слики од бебиња, кој може да одолее?