Категории

Раните ќе зацелат и ќе останат само спомен – Не грижи се, пак ќе се смееш и ќе бидеш стариот!

Знаеш ли која е вистината за раните? Не смеете да брзате да им ги покажете на луѓето. Колку што можете, чувајте ги за себе. Затоа што ако одлучите да им ги покажете на другите, брзо ќе сфатите дека не е се како што изгледа. За момент изгледаат како да се на ваша страна, но набрзо гледате дека се движат токму на спротивната. И тогаш ве удираат кога најмалку очекувате и од кого најмалку очекувате. Зошто? Веројатно и нив нешто ги боли, но немој тоа да те погодува. Само несреќните луѓе ги повредуваат другите, среќните не го прават тоа. Само несреќните луѓе ги лекуваат своите фрустрации од другите.

И знаеш ли што, оние кои вистински ќе ти помогнат да ги исцелиш раните, нема да бидат тие од кои ќе го очекуваш тоа. Не тие од кои очекуваш ќе се сокријат. Ќе има некои нови луѓе за кои не сте ни знаеле дека постојат. Во секој случај, секогаш има некој кој ќе наиде и ќе направи се за да преживееш и да започнеш од почеток. Не грижи се, пак ќе се смееш и ќе бидеш стариот. Ќе останат само лузни кои ќе ве потсетуваат на минато време. Тоа ништо нема да е важно, затоа што новиот живот ќе биде многу подобар.

Прегледи:
403
Објавено на:
13.03.2022