Категории

Ако нешто заминува од вас тоа значи дека доаѓа нешто уште подобро

Животот може да започне од почеток, да започнете сосема нова приказна без разлика колку пати сте паднале и сте се откажал. И безразлика колку рани носеше. И товарот и осудата на другите луѓе. Не се прашувајте кога е вистинското време за нов почеток затоа што секогаш е. Ако можеш да бидеш доволно силен и да оставиш настрана се што не ти вреди и ако можете да верувате дека најдобрите денови допрва доаѓаат.

И немој да мислиш дека нема да дојде моментот кога повторно ќе паднеш и кога повторно ќе се помислиш да се откажеш. Ќе ги има доста тие мигови. Тие мрачни моменти во кои повеќе ќе преживеете отколку што живеете. Но, не грижете се, сè треба да биде така за да ве зајакне. Пак да станеете со двете нозе и да кажете: Свету, јас доаѓам! Не се плашам, не се повлекувам затоа што е тешко. Има повеќе луѓе кои сакаат да успеете. И вие победувате. Верувате, вашата победа не е толку далеку. Само треба да ги пребродите тие најтешки денови.