Категории

Имајте трпение – Животот ви чува толку убави изненадувања за кои не сте свесни!

Има изненадувања во животот кои на почетокот не се гледаат. Треба да успорите, да се соберете, и да се запрашате каде одите. Зошто живеете? Навистина тешко прашање. Кога ќе решите слепо да не ги следите плановите што сте ги поставиле, но ќе забележите дека има многу убавина на страната на вашиот пат кои вашиот живот секојдневно ги пакува во мали подароци без корици. И им дозволувате на луѓето да се тркаат кој прв ќе стигне до нивната цел. Едноставно само треба да го следиш ритамот на душата ида ја негуваш едноставноста.

Има некоја убава работа што се случува кога ќе ги средите вашите мисли, колку е поуреден светот околу вас. Договарате што сакате и што не сакате. Што е приоритет, а што не. И сфаќаш дека не постои совршенство во светот околу тебе. Уживате во тие мали моменти што нема да се повторат. Без многу зборови. Престануваш да зборуваш за тешкотијата на животот и веднаш чувствуваш дека е за нијанса полесна. И ги собираш даровите на животот. Можете да видите, мирисате, слушнете, чувствувате, сонувате, верувате, сакате. Верувајте, ви претстојат толку прекрасни мигови какви не можете нити да замислите.

Прегледи:
370
Објавено на:
02.02.2022