Категории

Името на брендот “ZARA” цело време сме го изговарале погрешно!

Според Refinery 29, цело време погрешно сме го изговарале името на познатиот шпански бренд ZARA.

Еден од членовите на модниот тим на Rafinery 29 неодамна го посетила седиштето на брендот во Coruña, Шпанија и набрзо сфатила дека никој не го изговара името на брендот буквално ЗАРА, како што го прави тоа остатокот од светот.

Напротив Z се изговара како “th”, а R е поблиску во звукот со D.

Неможејќи се тоа да се објасни со пишан збор, појаснуваат со ова видео.

I think I nailed it.

A video posted by RACHEL BESSER (@rachelbesser) on

Прегледи:
839
Категории:
Убавина и мода
Објавено на:
30.01.2016