Категории

Како се менувал поимот за машка убавина од 1910-та година до денес?

По се, стандардите за машка убавина и стил не се менувале многу низ годините, посебно ако се споредат со тие кај жените.

Кога подетално ќе се разгледаат трендовите од минатото може да се забележат некои разлики помеѓу идеалниот маж на 20-тиот век и идеалниот маж во 21-от век.
Најчесто разликите се во однос на фризурата и брадата/брковите.
Во видеото подолу можете да погледнете како се менувале стандардите за машката убавина и стил од 1910-тата година до денес.
Моделот Семјуел Орсон има главна улога во видеото, а стилистите му помагаат да изгледа како познати модни икони од 20-тиот век.