Категории

И доброто и лошото се дел од животот – Низ што и да поминувате, еден ден ќе заборавите!

Во кои активности почнувате да ги чувствувате тие најдлабоки чувства? Размислете за тоа понекогаш затоа што има моќ да го направи вашиот живот среќен и исполнет или од друга страна да ви недостасува. Дали вие избирате што избираат другите? Без разлика дали станува збор за места за излегување, работи што ги собирате, обрасци на однесување или нешто како сто. Не дозволувајте другите да ве научат што да изберете? Сигурно ќе погрешите. Изберете што ќе ви каже срцето.

Луѓето велат дека најдоброто време било кога сте биле млади, најдоброто време било кога сте верувале во себе, кога сте му дозволувале на вашето срце да донесува одлуки што влијаеле на остатокот од вашиот живот, без да игнорирате што зборува вашиот ум. Најдоброто време е кога си дал шанса и кога не си ги сфатил проблемите на луѓето толку драматично, туку ги гледал како моментална криза која брзо ќе помине кога малку ќе се повлечеш и размислиш за се што се случило и ќе сфатиш каде си отишол. погрешно.

Не плашете се од време на време да погледнете во небото, тоа е најдобриот начин да се исчистите од илузијата колку сте големи и незаменливи. Одвреме-навреме погледнете во небото за да сфатите дека вашата болка не е најголема и дека вашето страдање не е вечно. Сè ќе помине и вашите убави врски и вашите турбулентни врски. Што сте уживале и што сте претрпеле ќе помине. Научете дека тоа е секојдневен дел од патувањето и кога го слушате своето срце и кога работите против него. Тоа е знак дека сте живи.

Затоа размислете која животна опција е најдобра за вас и живејте го овој мал живот во таа најдобра опција. Зошто да се казнувате уште повеќе со нешто што не ви се допаѓа и што ве разболува. точно е дека никогаш нема да си кажеш дека тоа што си го избрал е казна, туку ќе се жалиш на твоите избори, ќе убиваш со негативни мисли, ќе бараш нешто друго, што на крајот ќе ти дојде. Светот околу вас нуди безброј различни опции, не се задоволувајте со првата, размислете и одберете ја онаа која е најдобра за вас.

Прегледи:
305
Објавено на:
18.04.2022