Таг:, , , , , , ,

Не си сам во твојата тага – Пред тебе те очекува ден кога повеќе нема да ја чувствуваш

Што и да се случува во твојот живот знај дека не си сам, и знај дека ќе бидеш добро.  Не знам...

Прости си на себеси што некогаш си се задоволувал со помалце од она кое го заслужуваш

Прости си што си дал од себеси повеќе отколку што заслужиле.  Прости си на себеси што некогаш...

Повторно ќе излезеш како победник и ќе бидеш посилен од претходно

Што и да се случува во твојот живот, знај дека ќе бидеш добро. Ќе мислиш дека не можеш да го...

Непростувањето само те прави роб на омразата

Лесно е да држиш горчина во себе. Лесно е да обвинуваш. Но сето тоа е само доказ за улога на...

Најпрекрасното нешто кај нас луѓето е моќта да продолжиме понатаму, дури и кога не сме потполни

Плачиме, се бунтуваме, мислиме дека не можеме да преживееме, но сепак го правиме тоа.  Знаеш...

Сите нешта кои денес те болат, утре ќе направат посилна личност

Тие не те скршија, и никогаш ја немаа таа сила, тие те обликуваја, тие те направија посилна....

Биди толку уверен во себеси што нема да им дадеш до знаење дека постои шанса да те повредат

Биди сигурен во себеси толку што нема да дозволиш ништо да те разниша.   Биди толку сигурен...

Дај му време на твоите рани да зараснат  – Оздравувањето не се случува преку ноќ

Треба да знаеме дека за да се приспособиме е потребно време и тоа е тежок процес.  Ова е само...

Секогаш памети колку пати си станал и си ја истресил прашината од себе и си продолжил понатаму

Колку пати претходно твојот свет се срушил, и колку пати повторно и повторно се продолжило...

„Помина еден месец откако почина другарка ми. Млада, 40 години…“

„Помина еден месец откако почина другарка ми. Млада, 40 години. Денес дознав дека уште една...

Не постои поголема или помала тага, немој да ги обезвреднуваш туѓите чувства

Да, некои луѓе можеби се соочуваат со многу полоши нешта, но сите ние имаме различно ниво на...

Верувај ќе го преживееш ова – Боите повторно ќе се вратат во твојот свет

Боите повторно ќе се вратат во твојот свет, и блесокот во твоите очи Знам дека е тешко да...

Не мораш да им простиш на оние кои ти создале болка

Но мораш да си простиш на себеси, затоа што ако не го направиш тоа, нема никогаш да заздравиш....

Зошто се разочаруваме во љубовта – Вистината позади розовите очила

Најчесто кога некој ни се допаѓа, ние гледаме само мал процент од тоа кој се тие всушност. ...

Запомни – Посилен си од сите твои таги и проблеми

Ако чувствуваш дека не можеш да продолжиш напред од нешто низ кое поминуваш во овој миг,...

Сите падови во минатото те направија борецот кој си денес

Си ги преживеал сите рушевини, сета штета која ти била нанесена, распаѓањето на твоите...

Скршеното срце заздравува побрзо отколку што мислите

Да, и колку да звучи клише, поминува многу побрзо отколку што си мисли, само понекогаш ти се...

„Еден ден ќе сакаш повторно, ти ветувам!“

Еден ден ќе сакаш повторно, а тоа ќе биде љубов која никогаш нема да те повреди, затоа што...

Најтежок е теретот кој го носи душата, ослободете се и започнете повторно

Престанете да ја мачите својата душа, никогаш нема да успеете да направите чекор напред, тој...

Луѓето кои глумат среќа не ги лажат другите, само се лажат себеси!

Смееме да плачеме, затоа што во животот има мигови кои сме слаби, кога претрпуваме загуби,...