Чек дис аут
Search

Таг:, , , , , , , , , , ,

Среќата не е никогаш надворешна, таа е начинот на кој го цениш животот

Не чекај да ти се остварат сите соништа за да бидеш среќен Дај си на себеси дозвола да бидеш...

Започни да веруваш на начинот на кој твојот живот се одвива

Престани да размислуваш премногу околу тоа како ќе се одвиваат нештата, наместо тоа започни...

Во животот исполнувај ги само сопствените очекувања – Не оние кои другите ги имаат за тебе

Немој да дозволуваш очекувањата и мислењата на другите луѓе да влијаат врз твоите одлуки....

Од денес започни да велиш „Да“ само на нештата за кои вистински го мислиш тоа

Денес одлучи да спрестанеш да велиш „Да“ на луѓе и ситуации кои не ти донесуваат ништо...

Смислата на животот не е да пронајдеш безбеден брег, туку да научиш да пливаш низ брановите

Продолжи да бараш се додека не пронајдеш нешто кое ќе те возбудува, нешто кое ќе те...

Продолжи да се бориш – Откажувањето никогаш не смее да ти падне на памет

Само продолжи да се бориш. Знај дека не си единствен во ова, не си сам. Ова е твојата...

Не чекај да ти се исполнат сите желби за да почнеш да живееш

Еднаш кога ќе изгубиш килограми, еднаш кога ќе дипломираш, еднаш кога ќе ја пронајдеш...

Само ти можеш да се избориш за сопствената цел

Ништо не се случува само од себе. Мораш да се будиш секој ден и да се трудиш да ги направиш...

Направи го за тебе – не за да ги импресионираш другите

Направи го за тебе, расти за тебе, успеј – за тебе. Направи го за тебе. Не за да ги...

Биди она што сакаш и она кое сметаш дека треба да станеш

Ти можеш да го избереш својот пат, не мораш да ги исполнуваш туѓите очекувања.  Животот не е...

Следниот пат кога ќе помислиш дека заостануваш – Само потсети сѐ колку далеку си стигнал

Се надевам дека се гордееш со себеси, затоа што треба! Сакам да помислиш за ова време...

Кога ќе сфатиш дека можеш да правиш што сакаш?

Живеј сега. Превземи ризик. Кога ќе сфатиш дека немаш многу време за да ги оствариш сите...

Сега е вистинскиот миг да им покажеш што може да направи огнот во тебе

Сега е вистинскиот миг да почнеш да веруваш дека постои причина поради која си тука.. Сега е...

Престани да се натпреваруваш со самиот себе

Секој ден не е ден за растење, понекогаш е само ден за впивање на сончевите зраци. Можеби ќе...

Секој има право да го избере својот пат и да ја пронајде својата среќа

Среќата е релативна и секој ја чувствува на различен начин.  Ги гледаме луѓето кои ги...

Нема да ги добиете нештата кои ги посакувате, туку нештата кои ви се вистински потребни

За добрите нешта е потребно време и најдобро е да се не побрзува ништо во животот.. Сите ние...

Најголемата лага во која веруваме е таа дека имаме време

Ничие време не е неограничено иако кога ќе помислиме на него пред нас се отвора една...

Само едно е важно во животот – Да бидеш сам на себеси свој херој

Во свет кој постојано се обидува да те потсети кој треба да бидеш, исправи се, храбро покажи...

Животот ја има онаа смисла која ќе му ја дадеш ти

Престани да чекаш дека еден ден ќе ги добиеш сите одговори и магично пред тебе ќе се појави...

Цената на големината е бришење на зборот „откажување“ од речникот

Цената на големината е едноставна, но дали сме подготвени да ја платиме? Цената на...