Категории

Девојка со Даунов синдром го исполнува својот сон – да стане модел

Инспиративна приказна на девојка со Даунов синдром која сака да стане модел, работи на тоа и полека успева да ја создаде кариерата која ја посакува.

Madeline Stuart е храбра млада девоја која неодамна добила убави вести дека остварувањето на нејзинот сон е на повидок, бидејќи го потпишала својот прв договор со бренд за спортска облека кои ја ангажираат како нивни модел.

2323455-6-650-1465233761

Madeline ослабела речиси 20 килограми за да го оствари својот сон, а континуирано работи на подобрување на себе си.

2323405-3-650-1465233761  2323505-7-650-1465233761

„Нашите погледи на светот се слични, додека Madeline се обидува да го смени мислењето за што тоа значи модел, ние се обидуваме секоја жена, со било какво тело да изгледа убаво.“ вели преставникот до брендот.

2323555-down-syndrome-model-job-madeline-stuart-australia-7-650-1465233761 2323605-9-650-1465233761

Секојдневно се бори против стериотипите на општеството, понекогаш успева, понекогаш е поразена, но никогаш не се отажува.

2323655-8-650-1465233761

„Би биле изненадени што се можат да постигнат луѓето со Даунов синдром. Само што правиме се со наше темпо.“ раскажува Madeline.

2323705-2-650-1465233761

„Дајте ни шанса и ќе ги надминеме вашите очекувања.“

2323755-4-650-1465233761 2323805-1-650-1465233761 2323855-10-650-1465233761